webshop
Het Konijnenclubje

Het Konijnenclubje

Ik kom niet uit een ondernemersfamilie. Dat is me onlangs wel gevraagd. Er werd me ook gevraagd of je ondernemen kunt leren. Ongetwijfeld! Ondernemen spreekt mij enorm aan. Het onderstaande verhaal illustreert mijn voorliefde voor het ondernemerschap.

Het konijnenclubje. Bij mensen die mij uit mijn jeugd kennen, gaat nu heel misschien wel een lampje branden. Toen ik een jaar of tien was, heb ik samen met mijn vriendinnetjes en zusje een heus konijnenclubje opgericht. Waarom een konijnenclubje? De uitleg is eenvoudig: we hadden allemaal een konijn. Ons konijnenclubje had een doel. Het doel: voldoende geld bij elkaar zien te krijgen, zodat we met een tentje in het weiland tussen onze pony’s konden logeren en onszelf van een ontbijt voorzien. Ontbijt kost geld en een lekker ontbijt helemaal, dus ons doel stond vast: er moest geld komen én een ontbijt.

We waren ontzettend trots, toen ons geldbakje aan het einde van de dag flink gevuld was!

Nadat we ons doel hadden vastgesteld, moesten we natuurlijk ook bedenken hoe we het konden bereiken. We kwamen al snel tot de conclusie dat als wij knutselactiviteiten zouden organiseren voor alle kinderen uit het dorp, we daar best één of twee gulden entree voor mochten vragen. En zo geschiedde! De uitnodigingen konden worden gemaakt. En de kinderen konden komen knutselen. We waren ontzettend trots, toen ons geldbakje aan het einde van de dag flink gevuld was! Het voelde ook best fijn om al dat geld te tellen. We kregen de smaak te pakken en organiseerden vaker van die knutselmiddagjes. Maar het allerleukste komt nog. We hebben ons clubje destijds bij de VPRO aangemeld, voor het televisieprogramma Villa Achterwerk uit de kast. In de zesdelige serie Hut op zolder stond in elke aflevering een nieuw clubje centraal. Wonder boven wonder waren wij een van de zes clubjes die werden gefilmd. Wat was dat een onvergetelijke ervaring! Een VPRO-team kwam twee dagen bij ons langs om te filmen. Het team bestond uit een cameraman, een regisseuse en een andere VPRO-dame. Het resultaat was een geweldige aflevering én een gouden herinnering!

Ik ben in mijn verhaal een beetje afgeweken van het doel. Of we dat uiteindelijk hebben bereikt? Absoluut! We hebben van het verdiende geld zelfs een geitje op de veemarkt gekocht. Wel met een kleine bijbetaling van de vader van een konijnenclubgenootje, geloof ik…

Of het ondernemerschap altijd in mij heeft gezeten? Dat weet ik niet. Maar wat ik wel weet is dat ik nu ook een doel heb. Of ik dat ga bereiken? Ja, daar ben ik heilig van overtuigd! Waarom ik dat zeker weet? Ik heb net als al die jaren geleden een plan gemaakt, een plan dat mij houvast geeft. Dat plan vertelt mij wat ik ga doen, wanneer ik het ga doen en wat het mij qua omzet oplevert.

Hoe het plan heet? Een winstplan!

Wil je meer weten over het maken van een winstplan? Mail gerust naar info@in4profit.nl. Ik kan je er – geheel vrijblijvend – álles over vertellen. En natuurlijk ook over het konijnenclubje ?

winkelwagen (0)