webshop
De financiële gezondheidscheck van je onderneming

Slim je geld managen met Profit First

Als je winst wilt maken, is je bankrekening het allerbeste uitgangspunt. Er is een methode die de financiële gezondheidssituatie van je onderneming zichtbaar maakt: Profit First. Deze gebruiksvriendelijke methode richt zich op de cashflow van je bedrijf en gaat voortdurend uit van het menselijk gedrag. Mensen zijn geneigd om in tijden van overvloed veel uit te geven. Profit First maakt gebruik van dit gedrag door je geld in potjes te verdelen. Als er sprake is van schaarste, dan zijn mensen geneigd om minder uit te geven. We denken dan beter over onze keuzes na. Profit First is een methode die je daadwerkelijk helpt bij het verhogen van je winst. Je bedrijf kan een prima omzet draaien, maar te weinig geld beschikbaar hebben. Je banksaldo is alleszeggend: betere feedback over de financiële gezondheid van je bedrijf kun je niet krijgen.

Het is allemaal begonnen met jouw droom, jouw missie en jouw fantastische idee. Na lang wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt: je hebt je gloednieuwe bedrijf bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Vol enthousiasme begin je aan de volgende stap van het realiseren van je droom. Met elke stap die je zet, komt je doel dichterbij.

Het échte ondernemen begint. Er komt heel veel op je af. Zo moet je zorgen dat jij je product of dienst aan de man brengt. Je moet je in allerlei zaken verdiepen, zoals marketing, public relations, verzekeringen, boekhouding, et cetera. Je wilt investeren in het bouwen van een website, het ontwikkelen van een huisstijl en zo zijn er nog veel meer dingen die je aandacht en geld vragen. Het gevolg is dat je salaris een restje is dat aan het einde van de maand overblijft. Tot je grote schrik moet je na een kwartaal je btw-aangifte indienen. De kans bestaat dat je hier geen rekening mee hebt gehouden en dus geen geld hebt om de Belastingdienst te kunnen betalen.

Het échte ondernemen begint. Er komt veel op je af.

als je keihard werkt, wil je jezelf wel kunnen belonen

Het zelfstandig ondernemerschap is niet eenvoudig. Ondernemen kost tijd en energie. Je moet de juiste keuzes maken en je wilt uiteraard salaris aan jezelf uitkeren. Als je keihard werkt, wil je jezelf wel kunnen belonen. Dat verdien je. Simpel zat.

Met Profit First stel je bij elke verdiende euro direct winst veilig. Je zorgt er ook voor dat jij elke maand een vast salaris aan jezelf kunt uitbetalen. Dat je bedrijfskosten kunnen worden betaald én dat je genoeg geld reserveert om je belastingaanslag te kunnen betalen.

Vrijdag 20 maart wordt de landelijke Profit First Dag georganiseerd. Ik geef deze dag een twee uur durende workshop, waarin je de basisprincipes van de Profit First-methode leert. Je krijgt meer inzicht in je financiële situatie en ik geef je voldoende handvatten om in je eigen bedrijf met Profit First aan de slag te gaan. Jouw investering bedraagt € 97 exclusief btw. De aanmelding voor deze workshop verloopt via deze link, maar je kunt me ook bellen of mailen: 0610766941 of info@in4profit.nl.

winkelwagen (0)