webshop
Structuur in je boekhouding
elke maand weer een 'feestje'

Vier jij elke maand weer ‘feest’?

Voor velen is het waarschijnlijk onbegrijpelijk, maar ik kan er écht blij van worden… Mijn boekhouding bijwerken! Elke dag upload ik bonnen en facturen in mijn boekhouding en eenmaal per twee weken werk ik alles bij. Ik kan je precies vertellen waarom ik het zo leuk vind.

  • Het eerste wat ik doe is mijn potjes verdelen. Ik werk met Profit First en dus vul ik mijn winstpotje, salarispotje, belastingpotje en kostenpotje aan de hand van mijn persoonlijke percentages.
  • Daarna controleer ik mijn omzet, omdat ik voor dit jaar een omzetdoel heb vastgesteld. Een doel dat ik natuurlijk wil bereiken. Elke twee weken controleer ik even of ik op de goede weg ben.
  • Vervolgens werk ik mijn digitale archief bij. Hierin heb ik alle bonnen en facturen van de afgelopen twee weken geplaatst. Deze boek ik nu in mijn boekhouding.
  • De volgende stap is het bijwerken van de bankmutaties. Als alles is bijgewerkt, check ik mijn banksaldi. Ik bekijk de inhoud van mijn verschillende potjes en check of ik op de juiste weg ben: ga ik mijn doelen voor 2020 bereiken? Op deze manier krijg ik gevoel bij het beschikbare geld en het gereserveerde geld. Kortom: gevoel bij hoe het verloopt en hoe ik steeds dichter bij het verwezenlijken van mijn dromen kom.
  • Tot slot haal ik twee overzichten uit mijn boekhouding:
    1. Openstaande verkoopfacturen: voor deze facturen kan ik een betalingsherinnering verzenden.
    2. Openstaande inkoopfacturen: deze facturen kan ik meteen betalen. Ik maak vanuit het boekhoudprogramma een betalingsbestand aan en upload dit bij de bank. Zo worden alle facturen automatisch betaald.

Bovenstaande stappen kosten mij hooguit één tot twee uurtjes werk. Ik pas deze structuur namelijk consequent toe. Het geeft mij rust, overzicht en inzicht!

Welke structuur hanteer jij bij het bijwerken van je boekhouding?

Of is het elke maand opnieuw ‘feest’?

Meer informatie over hoe je structuur in je boekhouding krijgt? Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

winkelwagen (0)