webshop
Voorbeeldbrief Bijzonder uitstel van betaling Belastingdienst

Voorbeeldbrief Bijzonder uitstel van betaling Belastingdienst

20 maart 2020 – Ben je als ondernemer getroffen door de maatregelen vanwege het coronavirus? De overheid heeft een flink pakket aan steunmaatregelen ter beschikking gesteld.

Een van de maatregelen is het aanvragen van Bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst. Dit betreft het aanvragen van uitstel voor omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en loonbelasting.

Hoe lang kun je uitstel aanvragen?

Wil je gebruikmaken van deze belastingmaatregel dan dien je hiervoor een schriftelijk verzoek in bij de Belastingdienst. De Belastingdienst geeft automatisch 3 maanden uitstel van betaling.

Is 3 maanden niet voldoende? Dan kun je voor een langere periode uitstel aanvragen. Hiervoor is aanvullende informatie en mogelijk een verklaring van een derde deskundige nodig. Deze informatie zal nader uitgewerkt worden door de Belastingdienst.

Vanaf wanneer kun je uitstel aanvragen?

Uitstel kun je aanvragen nadat je aangifte hebt gedaan en hiervan een aanslag hebt ontvangen. Uitstel is aan te vragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, omzetbelasting (btw), vennootschapsbelasting en loonbelasting.

Voorbeeldbrief Bijzonder uitstel van betaling

Via deze link kun je een voorbeeldbrief (Word) downloaden betreffende het aanvragen van uitstel. Deze kun je uiteraard naar eigen inzicht verder aanpassen.

winkelwagen (0)